Danny

 
“Ik was erg ziek en had veel problemen. Op een gegeven moment kwam ik de deur niet meer uit. Ik isoleerde en bouwde een bunker om mij heen. Als ik een vraag had mailde ik om de haverklap en voor elke vraag of mededeling mijn begeleidster, tot zij antwoordde had ik geen rust in mijn hoofd. Ik zocht naar bevestiging dan pas voelde ik me tevreden en begrepen. Vanuit RIBW GO vroegen ze me of de academie voor Zelfstandigheid niets voor mij was. Ik ben toen eens gaan kijken en dat beviel me wel. Ik kon weer sociaal contact opbouwen, want ik ging me steeds verder isoleren en was bang om te falen en niet begrepen en geaccepteerd te worden. Maarn u vind ik de groep heel leuk en valt niemand buiten de boot.”Ik had weer wat te doen, weer wat te leren, kon mijn hersenen laten kraken.”

Ik ben begonnen met de training ‘bouwen aan zelfvertrouwen’. Eerst was ik angstig dat ik buiten de groep zou vallen. Maar nu vind ik de groep heel leuk. Er is vertrouwen, we zijn allemaal hetzelfde. Inmiddels ben ik bezig met mijn derde training.

Dankzij de trainingen ben ik in ongeveer een jaar tijd een stuk zelfstandiger geworden. Ik heb minder hulp van mijn begeleider nodig en kan mijn hulpvraag ook uitstellen. Ik ben veel rustiger geworden. Dat zien de mensen om mij heen ook.

Vroeger zong ik graag. Dat had ik al 16 jaar niet meer gedaan door mijn ziekte. Ik liet mijn muziek horen aan medestudenten. ‘Waarom pak je het niet weer op’, hoorde ik vaak. Ik had weinig tot geen zelfvertrouwen meer en moest over die enorme drempel heen.

Nu heb ik laatst opgetreden tijdens Zwolls talent. Dat was geweldig, ik was niet eens zenuwachtig. Onlangs heb ik ook  meegedaan aan Talento forza en mijn derde optreden is binnenkort. Eigenlijk besef ik nu pas wat ik 16 jaar heb gemist en wat mij afleiding geeft, de muziek.”