Missie en visie

In het boekje Worden wie je bent lees je alles over wie we als organisatie zijn, waar we voor staan en waar we van dromen. Klik hier om het boekje digitaal te bekijken.

Missie: Worden wie je bent

RIBW Groep Overijssel staat voor een zorgzame samenleving. Waarin we omzien naar elkaar en waarin je kunt worden wie je bent. 
Wij ondersteunen psychisch kwetsbare mensen bij het vormgeven van hun leven. Zo lang als nodig.
#ZorgzameSamenleving

Een zorgzame samenleving betekent voor ons een samenleving waarin iedereen kan meedoen en waarin mensen omzien naar elkaar. Met omzien naar elkaar bedoelen wij dat je niet alleen oog hebt voor de ander, maar hem ook gelijkwaardig behandelt en helpt als je kunt. Niemand is ’af’. Wij geloven in het verlangen van elk mens om zichzelf te ontwikkelen. Als mens ben je dan ook voortdurend in beweging om te worden wie je bent. Met psychisch kwetsbare mensen bedoelen we mensen die het zonder ondersteuning even of langdurig niet lukt om mee te doen aan de samenleving. Wij geloven daarbij in eigen regie: het vermogen van een mens om zijn eigen leven vorm te geven als het gaat om wonen, werken en sociale contacten. Met zo lang als nodig bedoelen we dat herstel een persoonlijk en uniek proces is en daarmee voor elk mens een eigen duur heeft.

Visie: 24/7 drempelloze ondersteuning

Wij bieden 24/7 drempelloze ondersteuning aan psychisch kwetsbare mensen. Dat doen we altijd samen met het netwerk van de cliënt en met onze partners.

Met 24/7 drempelloze ondersteuning bedoelen we dat psychisch kwetsbare mensen altijd welkom zijn bij ons. Met of zonder indicatie. We zijn makkelijk (online) te vinden, je kunt direct bij ons terecht en je kunt eenvoudig van zorgbehoefte veranderen als dat nodig is en weer uitstromen als de tijd daar is. Wij zijn passanten in het leven van cliënten. Hun netwerk is blijvend. We maken gebruik van ervaring en deskundigheid van onze partners.

Waar wij voor staan: onze kernwaarden 

Moedig

Wij gaan complexe situaties weloverwogen aan. Wij zijn daarbij bereid om de confrontatie met tegenslag, eigen onzekerheid en angst te doorstaan. Wij kunnen het lijden van de ander verdragen.

Ontwikkelingsgericht
Wij zijn nieuwsgierig en spelen in op de wereld van morgen. 

Vol vertrouwen
Wij zijn betrouwbaar en gaan uit van de goede intenties van de ander. 

Integer
Wij zijn eerlijk en maken zorgvuldige afwegingen in alles wat we doen.