Aanpassing naam en huisstijl bevestigen nieuwe koers

17-11-2020 10:19

RIBW Groep Overijssel is vorig jaar met een groot aantal collega’s, cliënten, naasten, samenwerkingspartners en externe opdrachtgevers gekomen tot een nieuwe missie, visie en strategie; Worden wie je bent. Om te laten zien dat de organisatie echt een nieuwe koers is ingeslagen worden ook de naam en huisstijl hierop aangepast.

Vernieuwen van het merk
In lijn met de strategie ‘Worden wie je bent’ vernieuwt RIBW Groep Overijssel haar naam, logo en huisstijl. De naam en stijl blijven herkenbaar, maar passen beter bij datgene waar de organisatie voor staat en de nieuwe koers die is ingezet. Het huidige poppetje met de paraplu staat voor het bieden van bescherming en veiligheid. De nieuwe koers is echter breder. RIBW Groep Overijssel wil begeleiden vanuit de kracht van de wijk, midden in de samenleving, samen met anderen en in contact met naasten. Dit gebeurt onder de noemer van ‘Stap in de Wijk’. Herstellen doe je immers zelf, RIBW Overijssel ondersteunt dat.

Aanpassing van naam
Met ingang van 17 november 2020 wordt de naam RIBW Overijssel. Het woord ‘groep’ vervalt. Dit woord maakt de naam onnodig afstandelijk en groots, terwijl RIBW Overijssel juist kiest voor lokaal en dichtbij de cliënt communiceren. De naam van de gemeente waar RIBW Overijssel werkt, wordt dan ook zichtbaar in de lokale communicatie. Het nieuwe logo en de bijpassende huisstijl zijn fris en meer eigentijds.

Gefaseerde implementatie
In deze tijd van corona maatregelen kiest RIBW Overijssel ervoor om de overstap naar de nieuwe naam en huisstijl gefaseerd door te voeren. De implementatie start vanaf dinsdag 17 november. De eerste uitingen in nieuwe huisstijl zijn dan zichtbaar. De gefaseerde overgang betekent dat de oude en nieuwe huisstijl tijdelijk naast elkaar worden gebruikt.

Toelichting op nieuwe strategie
Onlangs is Jan-Willem Bedeaux, bestuurder bij RIBW Overijssel, geïnterviewd over de nieuwe strategie ‘Worden wie je bent’ en het uitdragen ervan. Je bent immers nooit af en je bent wie je bent. Beluister de podcast om zijn toelichting hierop te horen.

Delen via e-mail

https://www.ribwgo.nl/nieuws/actueel/nieuws-bericht/archive/2020/11/article/aanpassing-naam-en-huisstijl-bevestigen-nieuwe-koers-189.html