Nieuwe woonvorm feestelijk geopend

03-02-2017 13:34

Team Beltstraat van RIBW Groep Overijssel in Enschede heeft haar nieuwe woonvorm aan publiek laten zien. Sinds mei 2016 wonen ze in dit pand en nu alle verbouwingen klaar zijn, was het tijd voor de opening. Cliënten, familie, buurtbewoners, een medewerker van de gemeente en collega’s waren aanwezig bij de feestelijke opening op 2 februari.

Begeleider Denis Ruben van RIBW GO is blij met het nieuwe pand. “Het is een mooie locatie dichtbij het centrum. Bewoners kunnen makkelijk de stad in. Het pand zelf, daar zijn de bewoners en ik erg blij mee. Alles is nieuw en alle 24 bewoners hebben hun eigen kamer.”

Tijdens de opening hadden de bewoners een grote rol toebedeeld gekregen. Denis Ruben: “Drie bewoners hebben hun kamers opengesteld voor het publiek. Met trots lieten ze zien waar ze slapen en wonen. De bewoners zijn allemaal erg enthousiast over het pand en dit enthousiasme spatte er ook vanaf tijdens de opening. Ze kregen naderhand ook complimenten van de bezoekers, dat deed hun, maar ook ons, veel goed. We hebben niet alleen informatie gedeeld, maar ook gezorgd voor een goede sfeer. Een muzikale bewoner heeft ons allemaal van een sterk staaltje gitaarwerk voorzien. Het was een mooie dag, we zeggen nog steeds ‘we zijn trots op elkaar en op de woning!”

Ina Huesken, lid van Raad van Bestuur van RIBW GO nam het openingswoord. Ze benadrukte de doelstelling van het team. De begeleiders ondersteunen bewoners om aan hun herstel te werken. Dit is ook waar RIBW GO voor staat: betekenisvolle ondersteuning bieden aan mensen die het tijdelijk of voor langere duur niet redden. Het pand vond ze prachtig. “Toen ik hier enkele maanden terug was, midden in de verbouwing, hield ik mijn hart vast of het allemaal wel op tijd klaar zou zijn. Nu ik dit zie, ben ik blij verrast met het resultaat.”

Delen via e-mail

https://www.ribwgo.nl/nieuws/actueel/nieuws-bericht/archive/2017/02/article/nieuwe-woonvorm-feestelijk-geopend-131.html