Cliënten RIBW actief voor vogelbescherming

11-08-2014 15:51

In het 'Schuurtje van Zuid', de wijkwerkplaats van RIBW GO in Zwolle-Zuid, wordt druk gewerkt aan de nestkasten voor gierzwaluwen.

Deze zijn bestemd voor vogelbeschermingsorganisatie Avifauna Zwolle. De eerste 30 nestkasten zijn klaar om uitgedeeld en opgehangen te worden. Er volgen er nog meer en deze 'eerste lichting' is bestemd voor de deelnemers aan het Zwolse project om deze zomer zo veel mogelijk broedplaatsen van gierzwaluwen in kaart te brengen. Vogelbescherming Nederland draagt flink bij in de kosten en daarom kunnen de 38 tellers ieder één kast gratis krijgen. 

Voor het maken van de nestkasten werkt de Stichting Avifauna Zwolle samen met RIBW GO. De nestkasten worden in bouwpakketten door Avifauna Zwolle afgeleverd in de werkplaats van de RIBW in 'Het schuurtje van Zuid'. Hier worden de bouwpakketten in elkaar gezet. In Wijkboerderij De Schellerhoeve (Stichting Travers) worden de nestkasten vervolgens afgewerkt en geschilderd, ook weer door cliënten van RIBW GO.

Een prettige samenwerking die voor alle partijen erg positief is en ervoor zorgt dat de Zwolse gierzwaluwen straks een goed onderkomen hebben.

Oops, an error occurred! Code: 20210124000956f16ff2fa