RIBW Groep Overijssel en corona: blijven omzien naar elkaar

29-04-2020 14:25

Tijdens de persconferentie van 21 april maakte het Kabinet bekend dat vrijwel alle huidig geldende maatregelen worden verlengd tot 20 mei. Maar stap voor stap komt er ook meer ruimte. Samen gaan we door met de corona-aanpak in Nederland: handen wassen, waar mogelijk thuisblijven, thuiswerken als het kan en 1,5 meter afstand houden.

Anderhalvemeter samenleving
Binnen de anderhalve meter samenleving blijven wij de continuïteit van ondersteuning aan psychisch kwetsbare mensen waarborgen. Zo zijn er veel digitale mogelijkheden waar cliënten en de begeleiders van RIBW GO gebruik van maken, maar kunnen we binnen huidige richtlijnen ook fysieke nabijheid bieden. Bijvoorbeeld door het bieden van begeleiding tijdens een wandeling, en daar waar mogelijk worden groepsactiviteiten in kleine groepen met behoud van 1,5 meter afstand voorzichtig weer opgestart. Cliënten kunnen weer bezoek ontvangen volgens de richtlijn van GGZ Nederland: “In principe geldt dat cliënten maximaal één persoon per dag gedurende één uur kunnen ontvangen. Dit hoeft niet per se dezelfde persoon te zijn. Bezoekers met (milde) verkoudheidsklachten zijn niet welkom”. Let daarbij op de hygiënevoorschriften, was je handen vaak en maak deurklinken regelmatig schoon.

Naastbetrokkenen
Binnen RIBW Groep Overijssel hebben we een Naastbetrokkenenraad. Zij is er voor de naasten van mensen die wonen bij en/of begeleid worden door RIBW GO. Misschien heb je als naaste momenteel zorgen omdat het contact minder frequent is, of omdat de dagbesteding van je naaste gesloten is. De Naastbetrokkenenraad geeft antwoord op veel van zulke vragen, en biedt ondersteuning in deze bijzondere tijd. Op onze website lees je meer over de Naastbetrokkenenraad en de tips die zij biedt.

Blijven omzien naar elkaar
Het zijn geen gemakkelijke tijden, maar we blijven op zoek gaan naar creatieve oplossingen waarbij we, met de juiste afwegingen, per dag bekijken wat we wél kunnen betekenen voor cliënten en voor elkaar. Ook nu zijn onze kernwaarden MOVI leidend: Moedig, Ontwikkelingsgericht, Vol vertrouwen en Integer. Dit zijn we voor onszelf, voor onze cliënten, naar elkaar als collega’s en naar de samenleving waarin wij werken. We gaan door met onze missie: samen werken aan een zorgzame samenleving waarin we omzien naar elkaar en waarin je kun worden die je bent.
 

Delen via e-mail

https://www.ribwgo.nl/nieuws/actueel/nieuws-bericht/?tx_ttnews%5Byear%5D=2020&tx_ttnews%5Bmonth%5D=04&tx_ttnews%5Btt_news%5D=181&cHash=b4d08818b9ff1c9ad3d90fbb48a1cfde