Tips tijdens corona

Het zijn bijzondere tijden. Ineens lijkt het leven stil te staan. Aan de ene kant treffen de maatregelen om een verdere uitbraak van het corona-virus af te remmen ons allemaal, aan de andere kant heeft iedereen daar toch op geheel eigen wijze mee te maken. Door wel of niet in een vitaal beroep te werken, door de mate waarin het lukt om noodzakelijke zaken online te regelen en door de persoonlijke omstandigheden met naasten.

Mogelijk heb je zorgen om je naaste. Misschien omdat je minder contact met elkaar kunt hebben, omdat de dagbesteding waar je naaste normaal gesproken naartoe ging gesloten is, of omdat je je afvraagt of je je naaste nu nog wel thuis kunt ontvangen.

De Naastbetrokkenraad kan je hierbij ondersteunen. Hieronder staan wat links waar je iets aan kunt hebben. 

  • De familie- en naastenorganisaties zijn gewoon bereikbaar. Op onze hulppagina en op de website van Naasten in Kracht vind je een overzicht van de verschillende organisaties en hulpaanbod.
  • De Depressie Vereniging biedt een digitale ontmoetingsplaats waar je anoniem en afgeschermd ervaringsdeskundigen kunt ontmoeten. Deze ontmoetingsplaats is ook toegankelijk voor naasten.
  • Ook biedt MIND via haar website informatie voor jezelf of je dierbare, inclusief een huiskamer livestream elke werkdag van 11.00 tot 16.00 uur.
  • Op voorggznaasten.amsterdam/luisteren/ staan Mindfulness-meditatie oefeningen.
  • Op de website van Just2Reveal vind je een hulpgids voor familie en vrienden van een verslaafde.
  • Kijk ook op de website van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersoon.