Leren en ontwikkelen

Als je psychisch kwetsbaar bent, is het fijn om herkenning en érkenning te krijgen. Maar daarnaast kan het ook prettig zijn om jezelf en anderen op verschillende manieren te kunnen helpen. En dat gaat het meest makkelijk als je kunt leren van ervarigen en andere informatie. Wat het beste werkt verschilt natuurlijk per persoon en situatie. Daarom is er een divers aanbod aan mogelijkheden tot leren en ontwikkelen nodig.

Groepsgewijze ondersteuning is heel geschikt voor het uitwisselen van informatie en het delen van ervaringen. Daarmee biedt het tegelijkertijd de mogelijkheid tot herkenning en erkenning. Een greep uit het diverse aanbod aan groepsondersteuning: 

  • Herstelwerkgroep: leren van en met elkaar, samen bezig zijn met het herstelproces.
  • Herstellen doe je zelf: mert verschillende thema’s werk je gezamenlijk aan je individuele hersteldoelen. Leren van en met elkaar.
  • HOP (Honest, Open en Proud): als je psychisch kwetsbaar bent, kan het zijn dat je daar niet open over bent. Soms is dat een weloverwogen keuze, en soms komt dit voort uit schaamte. De training HOP is speciaal ontwikkeld om daarmee om te leren gaan.
  • Academie voor zelfstandigheid (AvZ): hier leer je specifieke vaardigheden en kennis, die je kunt gebruiken in verschillende aspecten van je leven.