Ambulante begeleiding

U woont zelfstandig. Dat is prettig, maar daarbij kunt u soms een steuntje in de rug gebruiken ten gevolge van uw psychische beperking. Of omdat u een forensische achtergrond heeft en weer wilt leren meedoen in de samenleving. Waar dat kan, helpen familie, vrienden en buren u. Maar soms is het fijn of nodig als er een professional is die u begeleidt.

RIBW GO ondersteunt u bij het houden van de balans in het dagelijks leven en als u dat wilt of kunt bij het groeien naar meer! We gaan praktisch aan de slag bijvoorbeeld met:

  • financiën
  • vrije tijd
  • werken of leren
  • dagelijks leven
  • structuur  

Zodat u zo zelfstandig als mogelijk kunt leven.


Hulpmiddel persoonlijk arrangement

RIBW GO werkt met een persoonlijk arrangement voor elke cliënt. Dat is een begeleidingsaanbod dat past bij de behoefte en doelen en dat aansluit bij de Wmo-beschikking van de gemeente. Als hulpmiddel bij het gesprek over het arrangement gebruiken we www.mijnplanmaken.nl. Neem gerust alvast een kijkje om te zien welke mogelijkheden er zijn voor de begeleiding bij zelfstandig wonen.


Beeldbellen
Computers, internet, tablets en mobiele telefoons: we kunnen ons een leven zonder haast niet meer voorstellen. Ook sociale contacten zijn steeds meer digitaal. Ze zijn anders dan elkaar zien, maar zeker zo handig. Daarom werken we met beeldbellen: digitale ondersteuning waarbij je elkaar ziet. Klik hier voor meer informatie.